Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Кевин

...
Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Кевин
Коментари Харесай

Отстраниха от поста председателя на Камарата на представителите в САЩ

Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Кевин Маккарти беше отхвърлен от поста във вторник в изключителна борба, първа подобнав историята на Съединени американски щати, оповестява АП.

Гласуването завърши с 216 гласа " за " против 210 гласа " срещу ".

Припомняме, че този ход беше предстоящ, откакто конгресменът - републиканец Мат Гейтц внесе предложение за премахване на ръководителя Маккарти от поста му. 

Лидерът на демократите Хаким Джефрис сподели в писмо до сътрудниците си, че желае да работи с републиканците, само че не желае да обезпечи гласовете, нужни за спасяването на Маккарти.

Повечето демократи бяха скептично настроени към спасяването на Маккарти, като се има поради, че той не е показал интерес да работи с демократите за започване на следствие за импийчмънт против президента Джо Байдън.

Искането пристигна часове, откакто долната камара гласоподава за приемането на краткотрайната мярка, целяща да избегне прекъсването на работата на държавното управление.

Маккарти се сблъска със доста противоречие в личната си партия, като 90 членове на Републиканската партия гласоподаваха срещу законопроекта, а единствено един демократ се опълчи.

От 1 октомври в Съединени американски щати стартира нова финансова година и в случай че финансирането не бе контрактувано до тази дата, федералното държавно управление ще би трябвало да спре работата.

Очакваният шътдаун би бил четвъртият в границите на десетилетие. За финален път се случи при президента Доналд Тръмп през 2018 година, предава news.bg. 

Преди четири месеца, сходна обстановка накара федералното държавно управление да изпадне в несъблюдение на отговорностите си от 31 трилиона $ в границите на няколко дни. Това за следващ път демонстрира по какъв начин противодействието против шътдаун остава за последния миг и провокира терзания на Уолстрийт, където рейтинговата организация Moody`s предизвести, че може да има неприятни последици за кредитоспособността на Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР